Αυλαία με ένταση για την εξεταστική επιτροπή.
Αυλαία μέσα σε κλίμα σύγκρουσης σήκωσε η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών λόγω της παρουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η ΝΔ έθεσε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς εκπροσωπεί νομικά οικογένειες θυμάτων, ενώ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν ζήτημα μεροληψίας για τον Θάνο Πλεύρη, καθώς ήταν υπουργός Υγείας όταν συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επίσης, με αφορμή τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στην ολομέλεια για τη σύσταση της εξεταστικής έθεσε θέμα μεροληψίας και για τους γαλάζιους βουλευτές στο προεδρείο.Μετά από αρκετή ώρα έντασης και αντεγκλήσεων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου για το κατά πόσο υπάρχει κώλυμα με την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες», ισχυρίστηκε απευθυνόμενη στον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνος της είπε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν τελείωσα, εκτίθεστε»
Δ. Μαρκόπουλος: «Εδώ υπάρχουν κανόνες , ως πρώην πρόεδρος δεν ξέρετε τον κανονισμό;»
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν ξέρω τον κανονισμό; Δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε για να μη δείξετε ότι έχετε στήσει τη διαδικασία;»
Δ. Μαρκόπουλος: «Μπορεί να θέλετε να μιλάτε μια ώρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες»
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν τους βάζετε μονομερώς τους κανόνες επειδή τα συζητήσατε κάνατε προσυγκέντρωση στη ΝΔ. δεν ντρέπεστε με 57 νεκρούς να κάνετε τέτοια;».
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν τους βάζετε μονομερώς τους κανόνες επειδή τα συζητήσατε κάνατε προσυγκέντρωση στη ΝΔ. δεν ντρέπεστε με 57 νεκρούς να κάνετε τέτοια;».
Με την άποψη να ζητηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας. Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της άποψης του επιστημονικού συμβουλίου, τόνισε πως η εικόνα που εξέπεμψε η Βουλή προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών και εισφέρει περαιτέρω στην απονομιμοποίηση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και της πολιτικής στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.
«Αυτός ο δρόμος είναι πάρα πολύ ολισθηρός. Να σταματήσουμε και σε ό,τι αφορά το μονοπώλιο της θλίψης, του πένθους και της ευαισθησίας», είπε. Κατά των αποκλεισμών τάχθηκε το ΚΚΕ, συμφωνώντας ωστόσο, να απευθυνθούν στο επιστημονικό συμβούλιο.