Σε «μαύρη» λίστα ήταν το Raptor – Σοβαρά ερωτήματα για το φορτίο

Σε «μαύρη» λίστα ήταν το Raptor. Νέα στοιχεία σχετικά με το παρελθόν του φορτηγού πλοίου Raptor που βυθίστηκε χθες ανοιχτά της Λέσβου παρασύροντας στο θάνατο έναν άνθρωπο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για μεταφορά ύποπτου φορτίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό από τα 14 μέλη του πληρώματος, ένας έχει διασωθεί και αναζητούνται άλλοι 12.

Σε «μαύρη» λίστα ήταν το Raptor

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το πλοίο ήταν καταχωρισμένο στη «μαύρη» λίστα διεθνών αρχών ελέγχου (Paris MOU & Black Sea MOU) καθώς πριν δύο χρόνια διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που αφορούσαν στα μέλη του πληρώματος ήταν μη θεωρημένα, ενώ υπήρχαν και παράνομες εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου (Oil Record Book).

Το τελευταίο στοιχείο ερμηνεύεται ως ένδειξη ενδεχόμενου λαθρεμπορίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις υποψίες των αρχών ενισχύει το γεγονός ότι ο διασωθείς ναυτικός δήλωσε στο Λιμενικό ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν η Ουκρανία και ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραπάνω στοιχεία προστίθεται και το γεγονός ότι το πλήρωμα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, δεν ζήτησε βοήθεια το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι το πλοίο παρουσίαζε εισροή υδάτων. Αντίθετα, το έκανε λίγη ώρα πριν τη βύθισή του την Κυριακή το πρωί.

Τέλος το δημοσίευμα της Καθημερινής επισημαίνει και το γεγονός ότι στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία ανήκε και το Manassa Rose που βυθίστηκε στον κόλπο της Κισάμου στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2022 και το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου