Αυγέρη: «Χωρίς στρατηγική για τα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση – Μητσοτάκης και Σαμαράς παίζουν πολιτικό παιχνίδι»

«Είναι ανησυχητικό ότι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, για τη σχέση μας με την Τουρκία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1 FM», στον απόηχο των δηλώσεων Σαμαρά ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα «δεν είναι καλή ιδέα».

«Αυτή η απουσία στρατηγικής αποδεικνύεται ξανά και ξανά μετά το 2021. Στη ΝΔ χειρίζονται τη σχέση μας με την Τουρκία, με κριτήριο τις εσωτερικές ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της πατρίδας. Τη μία ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αποτελεί «εθνική εξαίρεση» και προσθέτει ότι ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη για εμάς, για να αλιεύσει ψήφους από ένα πιο «σκληρό» ακροατήριο. Την άλλη μιλά ο ίδιος για υποχωρήσεις για να προσεγγίσει άλλο ακροατήριο», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Φαίνεται ότι μοιράζονται τους ρόλους με τον κ. Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι, ότι δήθεν ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει διάλογο, ενώ ο νυν πρωθυπουργός θέλει. Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εκπέμπεται προς τους εταίρους μας και την Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική που προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά παίζει εσωκομματικά παιχνίδια», ανέφερε.

«Από την πλευρά μας, είμαστε ξεκάθαροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει σταθερά το διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του διεθνούς δικαίου με σκοπό τη μείωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Με σαφείς κόκκινες γραμμές όμως και με σαφή προοπτική την επίλυση της διαφοράς μας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα