Μητσοτάκης: Πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές

Ο Λιμένας Αγίου Κωνσταντίνου είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά έργα που θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση των έργων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι φέτος το καλοκαίρι υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στον Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν Λιμένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό στον Λιμένα του Βόλου.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε, δε, λόγο για «πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές», προσθέτοντας ότι η κοσμογονία αυτή άργησε, καθώς όπως τόνισε «βρήκαμε τα λιμάνια παρατημένα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μια ψηφίδα στο μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό.

Περιοδεία σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Με τα εγκαίνια των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κωνσταντίνο, ξεκίνησε η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Λίφτινγκ» συνολικότερα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού έχει φέρει η επέκταση στον υφιστάμενο χερσαίο χώρο κατά 3.745 τ.μ. και έτσι λοιπόν το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ., αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, μεγαλύτερο βάθος, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, κάθετα στην αποβάθρα, με στόχο να δημιουργηθεί προστατευμένη λιμενολεκάνη από τον βόρειο κυματισμό.

Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι να έχουν τη δυνατότητα πλαγιοδέτησης δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και πρυμνοδέτηση δυο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο Άγιος Κωνσταντίνος για πρώτη, φορά με τα συγκεκριμένα έργα αποκτά τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια και φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί για τους επιβάτες τους, για την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος όπως είναι οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες. Παράλληλα βελτιώθηκαν και οι συνθήκες προστασίας αλλά και παροχών στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο που είναι ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...