Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι «κράτος τρομοκράτης» – «Ξοφλημένος» ο Νετανιάχου

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι «κράτος τρομοκράτης». Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, για τον πόλεμό του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε ο Τουρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ισραήλ είναι «κράτος τρομοκράτης»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», κατηγορώντας το ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Επανέλαβε επίσης την άποψή του πως η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας πως είναι πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

«Το τέλος σας είναι κοντά, ούτως ή άλλως, είτε έχετε πυρηνικά όπλα είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα εργαστεί στη διεθνή σκηνή για να διασφαλίσει ότι οι Ισραηλινοί έποικοι θα αναγνωρίζονται ως «τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια της αυξανόμενης βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ των media: Η υπόθεση Πυργιώτη ανοίγει τον φάκελο των δημοσιογράφων που πληρώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο φάκελος Πυργιώτη ανοίγει τις αποκαλύψεις για χρηματοδοτούμενη σιωπή στα media και συμβάσεις με το Δημόσιο

Πυργιώτη – Αβιράμ: Ο γάμος που ρίχνει φως στη σύγκρουση με τον Σκέρτσο

Η Πυργιώτη απαντά στον Σκέρτσο για τη Σύρο, με φόντο τη σχέση της με πρώην πρέσβη του Ισραήλ