Με τεκμαρτό εισόδημα από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες (vid)

Με τεκμαρτό εισόδημα από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

«Από το 2024 οι επαγγελματίες αποκτούν σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό εισόδημα που δεν μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε:

«Αποκτούν ωστόσο και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για φορολογική συνέπεια. Παράλληλα, όσοι έχουν κέρδη πάνω από το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 2024 αυτόματα από το 50% του τέλους επιτηδεύματος. Για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%», είπε. Επισπεύδουμε το μέτρο γιατί εμπιστευόμαστε το νέο σύστημα είπε ο πρωθυπουργός.

Με τεκμαρτό εισόδημα από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Έχουμε αρκετή μεταρρυθμιστική δυναμική για να συνεδριάζουμε δύο φορές το μήνα, είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε πως η συνεφρίαση γίνεται «στη σκιά της εντεινόμενης αναταραχής στη γειτονιά μας», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και στα 4 μέτρα στήριξης στην ενέργεια και την επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα.

«Αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο, γι αυτό προχωράμε σε παρέμβαση ανακούφισης από την φτώχεια και σχετική με την κοινωνική δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα «Απόλλων» αλλά και παρεμβάσεις κατά της μάστιγας των ρευματοκλοπών που ανέρχονται στο 5% της αγοράς ενέργειας και είναι προκλητική αδικία είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι για το θέμα θα μιλήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνέχεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας