Γερμανία: Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός

Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός ο πληθωρισμός sτη Γερμανία τον Οκτώβριο.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, έναντι 4,3% τον Σεπτέμβριο.

Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να υποχωρήσει στο 3,2% τον Οκτώβριο από 4,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που επικαλείται το Reuters.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε ελαφρά το τρίτο 3μηνο του έτους, κάτι που αποδίδεται στην ασθενή αγοραστική ισχύ και στα υψηλά επιτόκια.

Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1%, με τη συρρίκνωση πάντως να είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις αναλυτών στο Reuters, που προέβλεπαν ρυθμό -0,3%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.