Η Χαμάς γνώριζε το «μυστικό» του Ισραήλ που έστειλε πολύτιμα πυρομαχικά στην Ουκρανία;

Η WSJ σε ένα από τα πολλά δημοσιεύματα, ρίχνει μια πραγματική «βόμβα»: Ότι η Χαμάς αρνείτο τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και απλώς κέρδιζε χρόνο γιατί γνώριζε ότι το Ισραήλ έχει διαθέσει το 80% των πυρομαχικών πυροβολικού του στην Ουκρανία.

Εάν αυτό είναι αλήθεια και το Ισραήλ έχει μόνο το 20% του πυροβολικού του αποθέματος, τότε η Χαμάς σίγουρα δεν αυτοκτονεί τη Γάζα, όπως νομίζουν πολλοί.

Αντίθετα, έχοντας ως δεδομένο ότι οι τρομοκράτες δεν δίνουν καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή, ούτε το δικό τους μελών, μέτρησαν και υπολόγισαν τέλεια, με κινήσεις που δεν θα μπορούσε να κάνει πίσω το Ισραήλ για να το “δελεάσουν”, με την ελπίδα ότι το Ισραήλ θα εισβάλει στη Γάζα με πεζικό, οπότε θα μπορούν να τους καταστρέψουν με τους ατελείωτους Άραβες εθελοντές σε έναν άγριο αστικό πόλεμο… όπου τα περισσότερα από τα τεχνολογικά πλεονέκτημα του Ισραήλ θα έχουν εξαφανιστεί.

Αυτό εξηγεί επίσης τη βαρβαρότητα της Χαμάς και την εστίαση στο να πάρουν όσο περισσότερους αμάχους ομήρους μπορούν, αφού το Ισραήλ δεν μπορεί απλώς να αφήσει εκατοντάδες Ισραηλινούς αμάχους στη Γάζα και να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να τους πάρει πίσω…

Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα η Χαμάς να έχεις στήσει μία παγίδα, όπου οι Ισραηλινοί θα εμπλακούν σε έναν χερσαίο πόλεμο με το λίγο πυροβολικό που πιθανώς διαθέτουν.

Σε αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, μέσα στη Γάζα βρίσκονται τουλάχιστον 40.000 ένοπλοι ισλαμιστές της Χαμάς. Όπως μάλιστα γράψαμε χθες, αυτός είναι και ο λόγος για την γιγαντιαία επιστράτευση που πραγματοποιεί το Ισραήλ, με 360.000 επίστρατους.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...