Μέχρι και 50.000 νεκρούς Ισραηλινούς μπορεί να στοιχίσει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα (vid)

Σε «δεύτερες» σκέψεις μπαίνει η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία για εισβολή στην Γάζα, και μπορεί ο Μ.Νετανιάχου μετά τις κορώνες να «ουρλιάζει» για «εκδίκηση» και τον στρατό να θέλει να «ξεπλύνει» την ντροπή αλλά άλλο τι θέλεις και άλλο τι μπορείς.

Η ισραηλινή πλευρά σε πρώτη φάση συνελήφθη κοιμώμενη και τώρα θέλει να επιχειρήσει κατά των ενόπλων της Χαμάς μέσα και στην ίδια την Γάζα αλλά αυτό θα είναι ικανό να επιτευχθεί ρίχνοντας 300.000 στρατό με τις απώλειες να φτάνουν ακόμα και τους 50.000 νεκρούς καθώς μιλάμε για επιχείρηση μέσα σε μια πόλη των 2+ εκατομμυρίων κατοίκων.

Όλα αυτά παράλληλα με την γνώση από μέρους των Ισραηλινών ότι στην Γάζα βρίσκονται σε μάχιμη ηλικία 200.000 Παλαιστίνιοι που δείχνουν να έχουν οργανωθεί σε εφεδρείες ενώ θεωρείται αδύνατο να μην έχει κάνει σχέδια και να μην έχει ετοιμάσει παγίδες θανάτου μέσα στην τεράστια από μπετόν πόλη.

Το Ισραήλ έτσι, εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρισμού στην περιοχή ενώ η ισραηλινή αεροπορία έχει ξεκινήσει έναν σφοδρό βομβαρδισμό που μέχρι στιγμής έχει επιφέρει πλήγματα σε πάνω από 500 στόχους των Παλαιστινίων.

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το σπίτι του επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Χαμάς.

Πάντως αυτή την στιγμή ο ισραηλινός στρατός με όσες εφεδρείες έχει πραγματοποιεί επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μαχητές της εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεις του νότιου Ισραήλ. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Χαμάς τους υποστηρίζει με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν παρόντες στο Ofakim, στο Sderot, στο Yad Mordechai, στο Kfar Aza, στο Be’eri, στο Yated και στο Kissufin.

Σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων από τον νέο πόλεμο ανάμεσα στις Παλαιστινιακές δυνάμεις της οργάνωσης Χαμάς και τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν εχθές, μετά την πρωτοφανή επίθεση εις βάρος του Ισραήλ, που έχει σοκάρει και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου