Με μηνιαία συνδρομή σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη απαντά η Metα στο πρόστιμο που δέχτηκε

Η ρυθμιστική επιτροπή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας DPC επέβαλε πρόσφατα πρόστιμο 390 εκατ. ευρώ στη Metα, τη μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads για τις διαφημίσεις που προβάλλονται στις πλατφόρμες οι οποίες βασίζονται στο διαδικτυακό τους προφίλ βάση της χρήσης που κάνουν, της διαδικτυακής τους δραστηριότητας και των ιστοσελίδων που επισκέπτονται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal η Metα προτίθεται να κάνει συνδρομητική τη χρήση των Facebook και Instagram υποχρεώνοντας τους χρήστες να δίνουν ένα ποσό από 10 ως 16 ευρώ μηνιαίως αναλόγως της χρήσης που θα κάνει κάποιος στην κάθε πλατφόρμα. Η Metα επεξεργάζεται και ένα εναλλακτικό σχέδιο όπου θα προσφέρει δωρεάν την πρόσβαση στις πλατφόρμες της αν ο χρήστης αποδεχθεί ρητά την προβολή διαφημίσεων κάτι όμως που πρέπει να περάσει από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές και να δοθεί η σχετική άδεια.

Εκπρόσωπος της Metα είπε στην WSJ ότι η εταιρεία πιστεύει «στην ελεύθερη πρόσβαση στις πλατφόρμες η οποία υποστηρίζεται από προσωποποιημένες διαφημίσεις αλλά εξερευνά και τις επιλογές που υπάρχουν ώστε να η εταιρεία να ακολουθεί τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...