Στέφανος Κασσελάκης: Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη

«Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη. Δυστυχώς, τα ολιγοπώλια, οι τράπεζες, οι διαχρονικές ιδεοληψίες και κρατικές ατολμίες, υπονομεύουν τον δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Για να σταματήσει αυτό, πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες».

Αυτό σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας σήμερα από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «την προσεχή πενταετία, η Ελλάδα θα διαχειριστεί περισσότερα από 60 δισ. ευρώ και ο σημερινός σχεδιασμός έχει θέσει στο περιθώριο τις μικρές επιχειρήσεις, αναπαράγοντας παθογένειες χωρίς θεραπεία».

Όπως σημείωσε: «Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, σύντομα θα αναγκαστούν να αλλάξουν και θα βρούμε χώρο για να κάνετε πραγματικότητα το δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Τι να τους κάνετε τους πολιτικούς αν λειτουργούν ως εντολοδόχοι των μεγάλων που σας θέλουν μικρούς;».

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι η ανάγκη προώθησης της ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, με μελέτες βιωσιμότητας, ειδική ποσόστωση κρατικά εγγυημένης πρόσβασης στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών, για τις επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία ή/και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα των χρεών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με γενναίες διαγραφές χρεών χωρίς αστερίσκους και ολοκληρωτική άρση των κατασχέσεων των επαγγελματικών λογαριασμών για τα ποσά που αφορούν στην επιχειρηματική λειτουργία, διασύνδεση των σχολών πληροφορικής των δημόσιων Πανεπιστημίων και των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, δημιουργώντας συμπράξεις μεταφοράς δωρεάν τεχνογνωσίας και ψηφιακής εργαλειοθήκης στις μικρές επιχειρήσεις και, επιπλέον, να προχωρήσει η διασύνδεση των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού που προμηθεύουν το κράτος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις