Περισσότερη προστασία από την κυβέρνηση ζητούν οι ΜμΕ

Με θετική ματιά είδαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ Πρακτορείο FM 104,9”, επισημαίνοντας αφενός την έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός μέσω των εξαγγελιών του στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου την αναγκαιότητα της χορήγησης αναπτυξιακών δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς όπως τόνισε μόνο το 4% ως 6% της επιχειρηματικής κοινότητας μπορεί να λάβει δάνεια από τις συστημικές τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, αναφερόμενος στα θέματα της φοροδιαφυγής και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως η αδήλωτη φορολόγηση πλήττει όλους τους επαγγελματίες γιατί πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. “ Οι υγιείς επιχειρηματίες θέλουν να φορολογούνται κανονικά. Οι τράπεζες όμως χρεώνουν υπερβολικά τις συναλλαγές. Εδώ πρέπει να μπει πλαφόν στο ποσοστό που κρατούν τα πιστωτικά ιδρύματα”.
Ο κ. Καπνοπώλης, ανέφερε επίσης, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χρεώνουν στους πελάτες τους ανάλογα με τα αναλώσιμα που χρειάζονται και μάλιστα η χρέωση πρέπει να ισχύει από την ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας ξεκινά για να βρεθεί στο χώρο εργασίας του.

Για τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα λειτουργικά έξοδα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι πολλά. Ζητά επίσης, να υπάρξει και αφορολόγητο όριο καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ιδιόκτητους επαγγελματικούς χώρους. “ Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες και από το ταμείο ανάκαμψης και είναι άδικο να αποκλείονται από τα επιχειρηματικά δάνεια των τραπεζών”, ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση