Περισσότερη προστασία από την κυβέρνηση ζητούν οι ΜμΕ

Με θετική ματιά είδαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ Πρακτορείο FM 104,9”, επισημαίνοντας αφενός την έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός μέσω των εξαγγελιών του στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου την αναγκαιότητα της χορήγησης αναπτυξιακών δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς όπως τόνισε μόνο το 4% ως 6% της επιχειρηματικής κοινότητας μπορεί να λάβει δάνεια από τις συστημικές τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, αναφερόμενος στα θέματα της φοροδιαφυγής και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως η αδήλωτη φορολόγηση πλήττει όλους τους επαγγελματίες γιατί πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. “ Οι υγιείς επιχειρηματίες θέλουν να φορολογούνται κανονικά. Οι τράπεζες όμως χρεώνουν υπερβολικά τις συναλλαγές. Εδώ πρέπει να μπει πλαφόν στο ποσοστό που κρατούν τα πιστωτικά ιδρύματα”.
Ο κ. Καπνοπώλης, ανέφερε επίσης, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χρεώνουν στους πελάτες τους ανάλογα με τα αναλώσιμα που χρειάζονται και μάλιστα η χρέωση πρέπει να ισχύει από την ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας ξεκινά για να βρεθεί στο χώρο εργασίας του.

Για τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα λειτουργικά έξοδα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι πολλά. Ζητά επίσης, να υπάρξει και αφορολόγητο όριο καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ιδιόκτητους επαγγελματικούς χώρους. “ Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες και από το ταμείο ανάκαμψης και είναι άδικο να αποκλείονται από τα επιχειρηματικά δάνεια των τραπεζών”, ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα