Αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους πληγέντες

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν ανέφερε ο πρωθυπουργός από την Λάρισα και είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται για να επανέλθει η περιοχή σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς και πως αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους πληγέντες. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σήμερα το ενδιαφέρον βρίσκεται στη δημόσια υγεία. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα καλυφθούν μέσω του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται.

Θα χρειαστούμε την αρωγή της ΕΕ, είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως την Τρίτη θα είναι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, για συνομιλίες με την πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αρωγή από την Ευρώπη για την κακοκαιρία που σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην αναβάθμιση της χώρας με την επενδυτική βαθμίδα υπογραμμίζοντας πως «σίγουρα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες αλλά είναι σημαντικό»

Στην συνέχεια μίλησαν για τα μέτρα που θα ληφθούν ο υφυπουργός στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Χρ.Τριαντόπουλος, η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ.Αυγενάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σ.Ζαχαράκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου