Αυτή είναι η αλήθεια για το δάνειο και τα καράβια του Στέφανου Κασσελάκη (vid)

«Έκλεισα ραντεβού αύριο με την τράπεζα, για να ζητήσω δάνειο να αγοράσω βαπόρια όπως ο… αυτοδημιούργητος Κασσελάκης»

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά

Θα σας πω λοιπόν ακριβώς πώς άρχισα. Όντως πήρα ένα δάνειο από την αντίστοιχη Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η οποία εγγυήθηκε αυτό το δάνειο, μαζί με την προσωπική μου εγγύηση προς την ιδιωτική τράπεζα που το παρείχε, βάσει της πιστοληπτικής ικανότητας που είχα χτίσει από τη δουλειά μου.

Με αυτό το δάνειο μπήκα στον τομέα των ναυτιλιακών χρωμάτων. Και έτσι έχτισα μια τεχνογνωσία. Και μετά από τρία χρόνια κατάφερα να πείσω μια χρηματιστηριακή εταιρεία – επενδυτή να επενδύσει σε μένα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα ναυτιλιακό όμιλο.

Ακριβώς αυτή η κοινωνική κινητικότητα είναι που με εμπνέει.

Σκεφτείτε το: Το κράτος δίνει μία ευκαιρία σε έναν νέο να αποδείξει τη διαχειριστική του ικανότητα. Μόνο έτσι, με συλλογική επιχειρηματικότητα, θα πάμε μπροστά.

Όλα αυτά τα στοιχεία για το κεφάλαιο το οποίο μπόρεσα να σηκώσω, και τι αγόρασα, και τι έχτισα, είναι δημόσια στοιχεία. Ας τα δουν, αντί να ειρωνεύονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ