Λαίλαπα Μητσοτάκη: Η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνησή όλων των εποχών έσπασε ακόμη και το δικό της ρεκόρ καμένων εκτάσεων

Σε νέο αρνητικό ρεκόρ βαδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τα καμένα στρέμματα από την πύρινη λαίλαπα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS).

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι έχουν γίνει στάχτη περί τα 1.159.550 στρέμματα, ενώ το 2021 είχαν καεί περί τα 1.307.440 στρέμματα. Η επίδοση αυτή, δηλαδή του 2021 ήταν η χειρότερη από το 2007 όπου είχαμε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών με 2,717 εκατ. στρέμματα να γίνονται στάχτη.

Μάλιστα την περίοδο εκείνη το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε χαρακτηρίσει το 2021 , ως το χειρότερο έτος, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, των τελευταίων 13 ετών στην συνολική καμένη έκταση γης.

Επίσης το meteo επισήμαινε πως ήταν «απαραίτητη η αναθεώρηση των πρακτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της πρόληψης και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Τελικά δύο χρόνια μετά τίποτα δεν άλλαξε. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να βαδίζει σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Ούτως η άλλως οι μέχρι τώρα επιδόσεις για το 2023 αποτελούν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση από το 2007. Είναι μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής ολιγωρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αναλώνεται μόνο σε εκκενώσεις δίχως κανέναν σοβαρό σχεδιασμό.

Μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες έγιναν στάχτη πάνω από 400.000 στρέμματα όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από αυτά:

– 380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο

– 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη

– 12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία

– 8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις