Νέα ρωσική επιδρομή με UAVs στο Κίεβο – Η Ουκρανία κατέρριψε 15 drones

Ο ουκρανικός στρατός προειδοποίησε μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιδρομή της Ρωσίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στην πρωτεύουσα Κίεβο, προσθέτοντας πως έχουν ήδη αναλάβει δράση συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας. Έχει κηρυχθεί συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό μισό της χώρας, πρόσθεσε.

 Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέρριψε 15 UAVs 

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κάπου δεκαπέντε drones καθώς κατευθύνονταν στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «εντόπισαν και κατέστρεψαν σχεδόν 15 αεροπορικούς στόχους», ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τύπου «Shahed», ιρανικής κατασκευής.

«Κατά τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα», συμπλήρωσε.

Ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, ο 820ός κατά σειρά αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διευκρίνισε ο κ. Πόπκο.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπολύουν συχνά επιδρομές στα ουκρανικά μετόπισθεν με βροχή UAVs-καμικάζι.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως κατέρριψε πάνω από 10 drones στους αιθέρες της πρωτεύουσας. Τα συντρίμμια που κατέπεσαν προκάλεσαν ελαφριές υλικές ζημιές, πάντως όχι θύματα.

Όμως, αντίθετα, παρόμοια ρωσική επιδρομή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ιζμαήλ, στον Δούναβη, υποδομές κρίσιμες όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα