Νέες δικαστικές περιπέτειες για Φουρθιώτη: 11 μάρτυρες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες Βρούτση

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση της «στημένης» επίθεσης με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του από δύο συνεργούς του οι οποίοι, επίσης, έχουν προφυλακιστεί.


Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την εισβολή του Μένιου Φουρθιώτη στο Υπουργείο Εργασίας το καλοκαίρι του 2020.


Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά από σχετική καταγγελία του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.


“Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή”, είχε δηλώσει ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι αστυνομικοί έλαβαν 11 καταθέσεις, εννέα υπαλλήλων του υπουργείου και δύο αστυνομικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του πρώην υπουργού για απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και απρεπή συμπεριφορά του τηλεπαρουσιαστή.

Η δικογραφία θα αποσταλεί σε εισαγγελέα που θα κρίνει αν προκύπτουν οι αξιόποινες πράξεις της παράνομης βίας, διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.
Εφόσον διακριβωθεί, τότε θα κληθεί ο Μ. Φουρθιώτης να καταθέσει ως ύποπτος για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1