Κασιδιάρης: Μπορεί να έχει πολιτική δράση μετά το αίτημα αποφυλάκισης;

Στo NaftemporikiTV, μίλησε ο Νίκος Παπασπύρου, Αναπλ. Καθηγητής της Νομικής Αθηνών, αναφορικά με το κόμμα των Σπαρτιατών και την περίπτωση να ασκεί πραγματικά διοίκηση σε αυτό ο καταδικασμένος με τη Χρυσή ΑυγήΗλίας Κασιδιάρης.

Εάν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταλήξει ότι στο κόμμα των Σπαρτιατών ασκεί διοίκηση ο κ. Κασιδιάρης, μόνο τότε θα οδηγηθεί σε ακύρωση των βουλευτών που έχουν εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Η ορθή λύση, κατά τον νόμο, είναι να γυρίσει στην στιγμή που ορίζονται οι βουλευτές και να κάνει ανακατανομή στα υπόλοιπα κόμματα, όχι να ξαναγίνουν εκλογές. Δεν ήταν άκυρες οι εκλογές, το ζήτημα αφορά αν το συγκεκριμένο κόμμα έχει κώλυμα να εκλέξει βουλευτές.

Ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να έχει πολιτική δράση και στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές, καθώς η τροπολογία αφορά, όσο αντιλαμβάνομαι, τις βουλευτικές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;