Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν δεν είναι πια στη Λευκορωσία, επιστρέφει στη Ρωσία

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Beita, ότι ο αρχηγός της ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στη Λευκορωσία αλλά στην Αγία Πετρούπολη.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκονται οι Πριγκόζιν και οι μαχητές της Wagner, ο Λουκασένκο ανάντησε: «Αυτή είναι μια ρωσική εταιρεία. Άρα η ερώτηση σαφώς δεν είναι για μένα. Από όσο πληροφορούμαι οι μαχητές βρίσκονται στα στρατόπεδά τους. Όσο για τον Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας».

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι στη Μόσχα. «Όσο για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Πού είναι όμως σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί», είπε.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβεβαίωση της τοποθεσίας του Πριγκόζιν από ανεξάρτητη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανταρσία του ο Πριγκόζιν είχε καταλήξει σε συμφωνία με το Κρεμλίνο, με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, να εγκαταλείψει την εξέγερσή του και να εξοριστεί στη Λευκορωσία. Σε αντάλλαγμα, οι ρωσικές αρχές δεν επιδιώκουν ποινικές διώξεις που σχετίζονται με ενέργειες που αρχικά χαρακτηρίστηκαν ως «προδοσία» από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πάντως ο Λουκασένκο είπε ότι ισχύει η προσφορά της χώρας του να φιλοξενήσει στρατεύματα της Wagner, μια προοπτική που έχει ανησυχήσει τις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν το βλέπει ως κίνδυνο για τη Λευκορωσία και δεν πιστεύει ότι οι μαχητές του Wagner θα σήκωναν ποτέ τα όπλα τους εναντίον της χώρας του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...