Ανοδικά το Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, υπερβαίνοντας και τα επίπεδα των 1.280 μονάδων, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 13:00, διαμορφώνεται στις 1.285,02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.288,66 μονάδες (+0,79%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+5,06%), της Πειραιώς (+2,20%), της Aegean Aierlines (+1,67%) της Eurobank (+1,59%) και της Alpha Bank (+1,33%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-0,99%), των ΕΛΠΕ (-0,89%), της Motor Oil (-0,53%) και της Coca Cola HBC (-0,52%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,42%) και της Τεχνολογίας (+1,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,76%) και των Κατασκευών (-0,53%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank, με 2.218.817 και 1.183.091 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 3,38 εκατ.ευρώ και η Πειραιώς με 3,15 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 42 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Προοδευτική +8,70% και Ιατρικό +8,45%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Λάνακαμ -5,56% και Τρία Άλφα(κ) -4,26%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα