Πώς ψήφισαν οι Έλληνες του Εξωτερικού

Μειωμένη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς στις κάλπες προσήλθε ποσοστό 68,79% από 79,06% που είχε αντίστοιχα προσέλθει στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ενσωμάτωση 74,51% η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 42,21% έναντι 16,90% που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 12,42%, και στη συνέχεια το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 12,09%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,91%, και τα λοιπά 9,47%.

Στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία έχει και πάλι την πρωτιά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόνο στην Ιβηρική χερσόνησο (Ισπανία, 29,30% και Πορτογαλία 33,33%) ενώ το ΚΚΕ στη Δανία (25%).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά ήπειρο και χώρα στην ιστοσελίδα:

https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/overseas/

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...