Διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα: Αδιανόητα ανεύθυνη και εθνικά επιζήμια η στάση Μητσοτάκη

«Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας θα το είχε πάρει ο κ. Μητσοτάκης με την στάση του σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του, απαντώντας στα πυρά του προέδρου της Ν.Δ. για το ζήτημα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος» και «αθλιότητα», σημειώνοντας «στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γινόταν σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της Ν.Δ. και αυτή η αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά οφείλω να προβώ σε αυτή την αποκάλυψη για να δείξω στον ελληνικό λαό τα απύθμενα όρια του θράσους του κ. Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Πέντε μέρες τώρα κάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν τη δήλωση του υποψηφίου της Ν.Δ. που μίλησε για ‘Τούρκους’ της ‘δυτικής Θράκης’ σε τουρκικό μέσο. Εγώ δεν θα ζητήσω εξίσου ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή» είπε.

Στηλιτεύοντας την στάση της Ν.Δ. είπε πως ήταν «στρατηγική επιλογή που είχε να κάνει με την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο του χάρτη όπου οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα έχουν υπερισχύσει αλλά και με την σκοπιμότητα του να ψαρέψει ψήφους όχι μόνο από τη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και από τον χώρο της ακροδεξιάς.

«Τίποτε δεν έχει κριθεί»

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, η οποία όπως είπε γίνονται με άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής. «Δεν είναι ο δεύτερος γύρος, είναι μία νέα εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση. Δεν παραβλέπω το βάρος του συσχετισμού της 21ης Μαΐου» είπε προσθέτοντας ωστόσο πως «τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο ελληνικός λαός αποφασίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «σε αυτή την αναμέτρηση εκ των πραγμάτων τίθενται διλήμματα που αφορούν την επομενη μέρα: με ποια κυβέρνηση και με ποιο πρόγραμμα». Όπως είπε, «στις 25 Ιουνίου δύο εναλλακτικά προγράμμα τίθενται στην κρίση των πολιτών: αυτό της Ν.Δ. με τις φανερές και κυρίως τις κρυφές πλευρές του και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να συγκροτήσει ένα καθεστώς ασύδοτο και ισοπεδωτικό»

«Τα διλήμματα που προκύπτουν για κάθε πολίτη είναι σαφή: ισχυρή κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό κράτος ή όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει; Ισχυρή Δημοκρατία ή απαξίωση του κράτους Δικαίου; Δημόσια υγεία υψηλου επιπέδου και προσβα σε όλους ή κλείσιμη δομών υγείας και διαλογή ασθενών;».

Ανέφερε ακόμη πως «στις εκλογές αυτές εκτός από τα προγράμματα συγκρούονται και δύο διαφορετικές στρατηγικές: η στρατηγική Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκει όχι απλά να νικήσει αλλά στις 26 να συγκροτήσει ένα καθεστώς ασύδοτο και ισοπεδωτικό, επιδιώκει μια τετραετία χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις. Βασικός στόχος της είναι μια κατακερματισμένη και αναποτελεσματική αντιπολίτευση, μια επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή, μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη και ένα πολιτική σκηνικό που θα παραπέμπει σε χωρες με απολυταρχικών κυβερνήσεων».

«Αυτή η τρομακτική εκδοχή πρέπει να αποτραπεί, έχουμε χρέος να την αποτρέψουμε. Καλουμε κάθε προοδευτικό πολίτη να αποτρέψει αυτή την εκδοχή στην καλπη ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαινει ισχυρή κοινωνία» τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ