Μεγάλος όγκος συναλλαγών στην αγορά ομολόγων

Eντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και νέα υποχώρηση των αποδόσεων παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, παρόλο που η Fitch δεν προχώρησε την Παρασκευή στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Fitch έχει κατατάξει την χώρα μας στο ΒΒ+, «ένα σκαλοπάτι» πιο χαμηλά από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές ακολουθώντας την Standard & Poor’s η οποία στις 21/4 είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές. Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 134 εκατ . ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 3,69% από 3,68% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 2,37 % του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,32% από 1,31%, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0745 δολάρια από το επίπεδο των 1,0758 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις