Κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός από τους τρεις δράστες της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της Αστυνομίας αξιολογούν τα ευρήματα στο σπίτι του ζευγαριού, με ορισμένα εξ αυτών να «δείχνουν» το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα, εκτός από την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, ο οποίος φαίνεται ότι είδε τον έναν από τους δράστες και έχει ήδη περιγράψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του στους αστυνομικούς, οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εντοπίσει στο σημείο τρίχες οι οποίες πολύ πιθανόν να ανήκουν σε έναν εκ των δραστών.
Ερευνα «αντιτρομοκρατικού» τύπου στο σπίτι
Από την πρώτη στιγμή η έρευνα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, έλαβε χαρακτηριστικά «αντιρομοκρατικού τύπου» καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδικά μηχανήματα και εργαλεία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία των δραστών. Παράλληλα, ελήφθη γενετικό υλικό από τα νύχια και το πρόσωπο της 20χρονης Καρολάιν, η οποία ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί αλλά και από σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες για την ακινητοποίηση του ζευγαριού.
Ερευνάται το γενετικό υλικό
Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής των δραστών στο σπίτι θα έχει αφήσει αποτυπώματα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι εκτιμήσεις των αστυνομίας, πάντως, συγκλίνουν στο ότι οι δράστες ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν. Για αυτό το λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής ενώ εξετάζονται εκ νέου υποθέσεις από το παρελθόν με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Στο μικροσκόπιο παρόμοιες υποθέσεις από το παρελθόν
Μία εξ αυτών είναι η εισβολή στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018 όταν κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο σπίτι αφού προηγουμένως είχαν κατοπτεύσει τον χώρο και γνώριζαν, ότι το σπίτι δεν διέθετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμό ή κάμερες. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον επιχειρηματία και τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι και το σώμα ενώ φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το! Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε». Στη συνέχεια και όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο, ο ένας από τους δύο ληστές τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής. Αυτά είχε δηλώσει στις Αρχές η σύζυγος του θύματος
Οι δράστες φαίνεται πως νάρκωσαν τον σκύλο της οικογένειας, ένα λυκόσκυλο μεγάλης ηλικίας, το οποίο δεν αντέδρασε καθόλου στην εισβολή των ληστών, ενώ πάντοτε γάβγιζε όταν πλησίαζε το σπίτι κάποιος άγνωστος. Ο επιχειρηματίας έδωσε μάχη για τη ζωή του επί ημέρες στην εντατική, ωστόσο κατέληξε μετά από 18 μέρες, λόγω επιπλοκών.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, κατάφεραν να εντοπίσουν τους αδίστακτους κακοποιούς από το …αίμα ενός αγριογούρουνου. Για τον λόγο αυτό μάλιστα η αστυνομική επιχείρηση της σύλληψης πήρε το όνομα ενός υβριδικού αγριόχοιρου με την επιστημονική ονομασία “Sus scrofa”. Οι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη πριν μπουν στο σπίτι του στην Κηφισιά, είχαν “χτυπήσει” σε μια ακόμα κατοικία επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αποσπώντας το τζιπ του. Ενώ κινούνταν με το συγκεκριμένο όχημα προς Τρίπολη, πετάχτηκε μπροστά τους στο δρόμο ένα …αγριογούρουνο. Ο συνοδηγός βγήκε από το παράθυρο και με ένα 9αρι πιστόλι το πυροβόλησε και το σκότωσε, ενώ στη συνέχεια το φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ. Οι δύο κάλυκες, όμως, είχαν κολλήσει στους υαλοκαθαριστήρες του τζιπ, και από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι προέρχονταν από το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σταματιάδη. Ο ένας από τους τρεις δράστες, ένας 30χρονος Αλβανός, είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες.