Παναγιωτόπουλος: «Το καλοκαίρι του 2020 φτάσαμε στο κόκκινο της έντασης με την Τουρκία»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2020 οι στόλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας βρέθηκαν τόσο κοντά στο Αιγαίο, που δεν ήταν απίθανο να γίνει ένα ατύχημα.

«Φτάσαμε στα κόκκινα της έντασης το καλοκαίρι του 2020 με τους δύο στόλους να έχουν αναπτυχθεί στο ανατολικό Αιγαίο. Σε μια τέτοια κατάσταση η πιθανότητα ατυχήματος είναι αυξημένη», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά είχε διαμηνύσει ότι, σε περίπτωση χτυπήματος από την τουρκική πλευρά, η χώρα μας θα χτυπήσει.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε ακόμη μια δύσκολη περίοδο για τις δυο χώρες. Αυτή ήταν τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020, με τη διαχείριση της κρίσης του Έβρου. «Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση», είπε.

Μια δύσκολη περίοδος ήταν επίσης «όταν υπήρχε έξαρση ρητορικής από την τουρκική πλευρά, πέρυσι, τέτοια εποχή. Του είπα του Ακάρ “τι θα γίνει; Θα μαλώσουμε τώρα;”, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιώτοπουλος και τόνισε πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα της επικοινωνίας ανά πάσα ώρα και στιγμή, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου