Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από την άγρια δολοφονία του

Ήταν 4 Ιουνίου το 2008 όταν ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 στη Δράμα, όπου και μεγάλωσε. Ακολούθησε το όνειρό του να γίνει ηθοποιός και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πειραματικής Σκηνής Τέχνης.

Έλαβε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και πρωταγωνίστησε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Άφρικα» και «Δύο Ξένοι», σε έναν ρόλο που τον έκανε ευρέως γνωστό και αγαπητό στο κοινό.

Η τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη

Σήμερα, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε στο διαμέρισμά του άγρια δολοφονημένος με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Σχεδόν ένα μήνα μετά τη στυγερή δολοφονία του ηθοποιού, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν 30χρονο Γεωργιανό, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο Γεωργιανός ομολογεί πως διέπραξε το έγκλημα και τελικά καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου δεν τον ξεχνούν και θα τον θυμούνται πάντα ως έναν ευγενή και χαμηλών τόνων άνθρωπο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού