Πότε βγάζουμε τη μάσκα; – Η ημερομηνία «κλειδί»

Η μάσκα και η υποχρεωτική ή μη χρήση απασχολεί πλέον τους ειδικούς όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι και όσο τα περιοριστικά μέτρα σταδιακά θα αίρονται και ο εμβολιασμός θα προχωρά.

Σήμερα, η χρήση της είναι υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και και εσωτερικούς χώρους αλλά η καθολική χρήση της το καλοκαίρι φαντάζει δύσκολη στην πράξη όσο ο κόσμος θα μετακινείται προς τις παραλίες.

Οι ειδικοί ήδη παίρνουν θέση για το ζήτημα ενώ κάποιοι πιο «τολμηροί» σπεύδουν να θέσουν και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ανάμεσά τους και η γιατρός Ματίνα Παγώνη η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πώς πιθανότατα να βγάλουμε τις μάσκες μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών και ότι υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75%. Βέβαια, σημείωσε πώς κάτι τέτοιο είναι ακόμη σχετικό.

Σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση και εφόσον επιβεβαιωθεί και στην πράξη η μάσκα θα είναι απαραίτητο αξεσουάρ και το καλοκαίρι.

Για το θέμα της μάσκας ρωτήθηκε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος άφησε «παράθυρο» άρσης του μέτρου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους ωστόσο απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία.

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, με τα ανάλογα επιδημιολογικά δεδομένα. Ενδεχομένως να γίνει σε εξωτερικούς χώρους» απάντησε τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού «να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν και μετά να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1