ΚΕΕΕ: Αυξηση τζίρου 8,3% για τις επιχειρήσεις

Αύξηση 8,3% εμφάνισαν στον τζίρο τους οι επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Συγκεκριμένα για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 97.564.300 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2022, που είχε ανέλθει σε 90.100.078 χιλ. ευρώ.

«Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Χρειάζονται και δικαιούνται σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, κατά την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 61,9%.

Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών, κατά 7,1%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 20,2%.

Επίσης, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο ανήλθε σε 29.600.523 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, οπότε ήταν 28.844.028 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 39,0%.

Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 1,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 39%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ