Κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί στο Σουδάν

Οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά πυροβολικού εντάθηκαν σημαντικά νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη την πρωτεύουσα του Σουδάν, έκαναν γνωστό κάτοικοι, καθώς ο στρατός επιδιώκει να απωθήσει αντίπαλους παραστρατιωτικούς, εναντίον των οποίων πολεμά εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι κρότοι από τις συγκρούσεις και τις εκρήξεις ακούγονταν στο νότιο Χαρτούμ ενώ στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρισμοί σε τμήματα των γειτονικών πόλεων Μπάχρι και Ομντουρμάν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι μάχες ανάμεσα στο στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης έχουν προκαλέσει αναταραχή και σε άλλα μέρη της χώρας, ιδιαίτερα στη δυτική περιφέρεια του Νταρφούρ, όμως επικεντρώνονται στο Χαρτούμ.

Οι μάχες έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες ενώ περισσότεροι από 700.000 έχουν εκτοπιστεί μέσα στο Σουδάν, προκαλώντας μια ανθρωπιστική κρίση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου