Με ποιον από τους δύο μονομάχους στην Τουρκία λέει ότι θα συνεργαστεί ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν “προσβλέπει να συνεργαστεί με τον νικητή (των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία) όποιος κι αν είναι”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Συγχαίρουμε τον τουρκικό λαό γιατί εξέφρασε τις επιθυμίες του στην κάλπη με ειρηνικό τρόπο”, δήλωσε ο Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες “συγχαίρουν” επίσης τους Τούρκους για την κινητοποίησή τους στις εκλογές, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενός οργάνου που συνδέεται άμεσα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικράτησε άνετα σήμερα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα του, με τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να εμποδίσει τον πρόεδρο να επεκτείνει την κυριαρχία του σε μια τρίτη δεκαετία στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα