Πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ για επίσκεψη Ζελένσκι στο Βερολίνο – Δυσαρέσκεια στο Κιέβο για τις διαρροές

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Γερμανία στις 13 και 14 Μαΐου, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κύκλους της Αστυνομίας, η οποία προετοιμάζεται σχετικά. Από την πλευρά του Κιέβου εκφράζεται «απογοήτευση» για τη διαρροή ιδιαίτερα ευαίσθητων πληροφοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, ο κ. Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ενώ στις 14 θα μεταβεί στο Άαχεν, όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο του Καρλομάγνου. Ο ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προσγειωθεί στον στρατιωτικό τομέα του αεροδρομίου του Βερολίνου, ο οποίος χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη της γερμανικής κυβέρνησης και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, στην ιστορική Potsdamer Platz στο κέντρο του Βερολίνου. Η περιοχή θα αποκλειστεί και θα εφαρμοστεί το «επίπεδο ασφαλείας 1», με οδοφράγματα, ελέγχους ταυτότητας, ελεύθερους σκοπευτές και σκύλους για ανίχνευση εκρηκτικών. Την επόμενη ημέρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμίαερ και με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και κατόπιν θα μεταβεί με ελικόπτερο στο ‘Ααχεν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος t-online, το Κίεβο είναι αναστατωμένο για τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης, σε βαθμό που δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η ακύρωσή της. «Φιλοκυβερνητικοί κύκλοι στην Ουκρανία δηλώνουν ότι στην κυβέρνηση είναι πολύ απογοητευμένοι που προφανώς πολύ ευαίσθητες πληροφορίες πολιτικής για την ασφάλεια έχουν δημοσιοποιηθεί σκοπίμως από γερμανικές πηγές και χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ανεύθυνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του ουκρανού προέδρου», αναφέρει ο ιστότοπος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;