Επανήλθε η Goldman Sachs για την Ελλάδα

Μόλις λίγες ημέρες μετά την αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών μετοχών , η Goldman Sachs επανέρχεται και επαναλαμβάνει ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει περιθώρια ανόδου έως τις 1.200 μονάδες, ήτοι άνοδο άνω του 11%.
Μάλιστα θεωρεί ότι οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να εμφανίζονται αρκετά φθηνές, ιδίως σε σχέση με τα τοπικά επιτόκια.

1_175.JPG

Όπως φαίνεται παρακάτω, υπάρχει μια αρκετά συνεπής, γραμμική, σχέση μεταξύ της αποτίμησης των ελληνικών μετοχών και των τοπικών επιτοκίων (χρησιμοποιεί πολλαπλασιαστές PE “STM” αντί για πολλαπλασιαστές P/B, όπως κάνουν για τις περισσότερες μετοχές των αναδυόμενων αγορών, δεδομένης της εξαιρετικά ευμετάβλητης φύσης των ελληνικών μετοχών κατά την τελευταία δεκαετία – όπου η αποτίμηση είναι πιο σταθερή με βάση τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες και όχι με βάση τα spot δεδομένα).
Σε σύντομες χρονικές περιόδους, οι ελληνικές μετοχές (σε σχέση με τις αντίστοιχες των EM) διαπραγματεύονται αρκετά κοντά με τις “βασικές” ευρωπαϊκές τράπεζες (σε σχέση με τα Staples).
Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο MSCI Greece έχει υπεραποδώσει σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες (καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν υποαποδώσει σημαντικά κατά τη διάρκεια των πρόσφατων παγκόσμιων τραπεζικών πιέσεων), αλλά, σε σχέση με άλλες μετοχές της ζώνης CEEMEA EM, προβλέπει μέτρια υψηλότερες αποδόσεις στον MSCI Greece στο μέλλον (+9% έναντι +7% της ζώνης CEEMEA).

2_134.JPG
3_88.JPG

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;