Δημοσκόπηση «βόμβα» για την εξωτερική πολιτική: Νικητές οι Ανδρέας Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας, τελευταίος ο Σαμαράς (docs)

Η κυριαρχία του Ανδρέα Παπανδρέου είναι το εκκωφαντικό στοιχείο που προκύπτει από το ερώτημα της aboutpeople για το 20/20 του news247 σχετικά με το ποιος πρωθυπουργός χειρίστηκε ορθότερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνολικά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ένα όμως εξίσου σημαντικό εύρημα για το “σήμερα” είναι τα υψηλότερα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ιδρυτές του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Παπανδρέου) και της Νέας Δημοκρατίας (Κωνσταντίνος Καραμανλής) έχουν την “μερίδα του λέοντος” στις προτιμήσεις των ερωτώμενων μιας και αθροιστικά συγκεντρώνουν το 48% των προτιμήσεων. Στοιχείο που προφανώς σχετίζεται με τις καθοριστικές κινήσεις που αμφότεροι έκαναν στην “σκακιέρα” των διαχρονικών διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;