Δημοσκόπηση – βόμβα: Σε ποιο μέρος της Ελλάδας οι ψηφοφόροι της ΝΔ μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές, φαίνεται πως παγιώνονται τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις…

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το aftodioikisi.gr, ως προς την πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τις εθνικές εκλογές του 2023, προέκυψε πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σχέση με το 2019.

Ταυτόχρονα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ανέρχεται στο 70%. Και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν ροές της τάξης του 8%-10% προς το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να ενισχύεται σε σύγκριση με το ποσοστό που συγκέντρωσε το 2019 (περίπου 9%) και να φτάνει στο 11.5%.

Τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25) δεν καταγράφουν σημαντικά ποσοστά και αναμένεται να κινηθούν στα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2019 (4.0% για το ΚΚΕ και για την Ελληνική Λύση και 3.0% για το ΜΕΡΑ25).

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό που καταγράφηκε στην παρούσα μέτρηση για το Εθνικό Κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη (4.5%), καθώς το κόμμα εμφανίζει αύξηση της απήχησής του σε σύγκριση με το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στη συγκεκριμένη περιφέρεια το 2019. Επίσης, στην έρευνα καταγράφηκε ποσοστό 1.5% για το κόμμα των κ.κ. Τζήμερου και Κρανιδιώτη και 1.0% για το κόμμα των κ.κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε κλειστό ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε διαδικτυακά από το κοινό αναφοράς κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στα μέσα κοινωνικής. Για τη συμπλήρωσή του χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Google Forms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, από 8 έως 15 Απριλίου 2023. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1922 ερωτηματολόγια, δείγμα το οποίο δεν δύναται θεωρητικά να είναι αντιπροσωπευτικό λόγω της συγκέντρωσής του με χρήση της δειγματοληψίας ευχέρειας (convenience sampling). Σημειώνεται ότι το δείγμα σταθμίστηκε ως προς την δηλωθείσα ψήφο στις εκλογές του 2019.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...