Νέο μέτωπο; – Η Ρωσία ενισχύει την άμυνά της κοντά στη Φινλανδία

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας αφού απέκτησε νέες εμπειρίες στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ θα ενισχύσει επίσης την αντιαεροπορική της άμυνα ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του NATO, δήλωσε σήμερα διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», οι συγκρούσεις έχουν εξελιχθεί σε έναν πόλεμο πυροβολικού με εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πυραύλων, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντιαεροπορικές άμυνες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Ερυθρός Αστέρας, ο αντιστράτηγος Αντρέι Ντέμιν, αναπληρωτής επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων, δήλωσε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας έχουν αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων λόγω των ουκρανικών πληγμάτων.

Η Ρωσία, δήλωσε ο ίδιος, έχει προσθέσει πάνω από 50 κινητούς σταθμούς ραντάρ και ένα αεροσκάφος A-50 έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου περιπολεί σε 24ωρη βάση ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυραυλικές και οι αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία.

Σε ουκρανικές περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο έχουν συσταθεί μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία βασικών εγκαταστάσεων, δήλωσε ο Ντέμιν, ενώ η Ρωσία έχει ενισχύσει την παραγωγή του συστήματος RLK-MC κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

«Αναμφισβήτητα σχεδιάζονται και θα εφαρμοστούν» μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Ντέμιν στην εφημερίδα που εκδίδει το υπουργείο Άμυνας. «Ο σκοπός των επερχόμενων αλλαγών είναι η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Ντέμιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει επίσης τις άμυνες της μετά την ένταξη της Φινλανδίας, που έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, στο ΝΑΤΟ.

«Σε αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας ασχολούνται με ζητήματα προστασίας των κρατικών συνόρων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας σύμφωνα με το αυξημένο επίπεδο απειλής», δήλωσε ο Ντέμιν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου