Ανατροπή: Η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται – Τεράστια ποσοστά Κασιδιάρη στη νεολαία

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσιάζουν οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δίνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Palmos Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATTICA TV, η οποία εστιάζει στις εκλογικές προτιμήσεις και τα “πιστεύω” των ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 έως 34 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25% έναντι 19% της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, ενώ το ΜέΡΑ25 και οι “Έλληνες για την Πατρίδα” φθάνουν στο 6%.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, 3% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, ενώ το 17% των νέων ανθρώπων που ρωτήθηκαν δηλώνουν αναποφάσιστοι.


Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, καθώς η νέα γενιά ιεραρχεί ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.


Η έρευνα καταγράφει μία μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης των νέων ανθρώπων προς τους θεσμούς, καθώς εκτός από την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, η εμπιστοσύνη που εκφράζεται για την αστυνομία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και το κοινοβούλιο βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, όπου το 64% απαντά θετικά, ενώ το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.


Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης. Το 62% τέλος απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ