Σοκ προκαλεί η «αθηναϊκή μετάλλαξη» του κορωνοϊού – Γιατί έχουν τρομοκρατηθεί οι επιστήμονες

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του OPEN και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα μετάλλαξη που έχει εμφανιστή στο κέντρο της Αθήνας.

Η «αθηναϊκή μετάλλαξη» έχει τρομάξει τους επιστήμονες και προβληματίζονται καθώς είναι μία μίξη διάφορων άλλων μεταλλάξεων η οποία ξεκίνησε από το κέντρο της πρωτεύουσας και με με μεγάλη ταχύτυητα διακινείται και στις υπόλοιπες περιφέρειες με την ταυτόχρονη παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης.

«Η αθηναϊκή μετάλλαξη είναι όπως όλες οι άλλες μεταλλάξεις. Βέβαια η κάθε μετάλλαξη όταν βγαίνει μας ανησυχεί. Από εχθές υπάρχει μία σύγχυση, δεν είναι το 10% των μεταλλάξεων η αθηναϊκή μετάλλαξη, ήταν το 10% σε μία συγκεκριμένη ομάδα του κέντρου της Αθήνας. Μη φοβηθεί ο κόσμος.» δήλωσε αρχικά η κα Παγώνη ενώ συνέχισε:

«Οι υπάρχουσες μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια. Απ’ ότι φαίνεται η αθηναϊκή μετάλλαξη, είναι το ίδιο ή και περισσότερο μεταδοτική, αλλά εδώ στην Ελλάδα η μετάλλαξη που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η βραζιλιάνικη. Η αθηναϊκή είναι μία μίξη αφρικανικής και βραζιλιάνικης. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω και το ΕΣΥ δεν θα αντέξει ένα τέταρτο lockdown. […]Πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και εμείς να προσέξουμε τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα», συμπλήρωσε η πρόεδρος των ιατρών.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...