Αυτά θα είναι τα προνόμοια των εμβολιασμένων

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα συνεχίζεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούμε να υπολογίζουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών με ανοσία στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου οι εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 30-39 με εμβόλια της Astrazeneca έγιναν λόγω των πολλών εμβολίων που περίσσεψαν από τους προϋπολογισμένους εμβολιασμούς μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι τελικά δεν έγιναν.

Αυτό το φαινόμενο προσπαθεί να εξαλείψει η κυβέρνηση και στο τραπέζι πέφτουν ιδέες για να δοθούν παραπάνω προνόμια στους εμβολιασμένους για συμμετοχή σε κλάδους οι οποίοι προς το παρόν είναι κλειστοί για όλους.

Ο πρώτος από αυτούς θα είναι τα γυμναστήρια. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει προαναγγείλει το άνοιγμά τους στις 17 Μαΐου αναφέροντας σε συνέντευξή του στο Open: «θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα. […] Όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου θα μπορούν να γυμναστούν».

Σε σημερινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ φάνηκε υπέρμαχος των μεγαλύτερων ελευθεριών προς τους πλήρων εμβολιασμένους και μία ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό έδωσε η πρόταση του ευρωπαϊκού οργανισμου για τις λοιμώξεις, ο οποίος ανακοίνωσε από τα μέσα Απριλίου ότι «η ανοσοποίηση μπορεί αργά να επιτρέψει χαλάρωση μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, όπως η χρήση μάσκας και η φυσική απόσταση».

Αυτό μπορεί να σημαίνει άρση της υποχρέωσης των πλήρων εμβολιασμένων από τα self test για τα ταξίδια ή για συμμετοχή σε συναυλίες ακόμα και για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ