Πότε τελειώνουν sms και περιορισμοί

Παρελθόν θα αποτελέσουν σύντομα, οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο αλλά και τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Την αρχή για την εν λόγω κουβέντα ξεκίνησε χθες ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι από την άλλη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως SMS.

Επίσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης, για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Το άνοιγμα της εστίασης λοιπόν τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία κατάργησης των SMS. Ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα. Όπως προαναφέρθηκε το δρόμο των SMS θα ακολουθήσουν και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο (διαδημοτικές).

Λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα , όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Star, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5 Μαΐου να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click in shop.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αμερικανικά μαχητικά αποσύρονται από τη Μέση Ανατολή ενόψει πιθανών ιρανικών πληγμάτων

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποσύρονται από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ λόγω πιθανών ιρανικών χτυπημάτων. Ο Τραμπ αποφασίζει για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Όλο το ρεπορτάζ.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.