«Παγώνουν» την Επιτροπή Θεσμών για το έγκλημα στα Τέμπη

Αγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την κοινοβουλευτική διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ενημέρωσαν για την επίμαχη σύμβαση 717 οι τέσσερις πρώην και νυν υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, το ζήτημα της εκ νέου σύγκλησης της επιτροπής έχει «παγώσει».

Το θέμα ετέθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας παρέπεμψε στο προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών. Ο πρόεδρος της υψηλού κύρους Επιτροπής Θεσμών, Θανάσης Μπούρας, ανέφερε πως έχει λάβει τα σχετικά αιτήματα της αντιπολίτευσης και πως θα τα εξετάσει και θα επανέλθει. Ωστόσο, έκτοτε έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση.

Κι αυτό διότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, μια και η Βουλή αναμένεται να κλείσει για την καθιερωμένη πασχαλινή ανάπαυλα τη Μεγάλη Τρίτη και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα ξανανοίξει, καθώς θα διαλυθεί μετά το Πάσχα προκειμένου η χώρα να πάει στις πρώτες εκλογές.

Μάχη αρχηγών

Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι και η Επιτροπή Θεσμών δεν ξανασυνεδριάσει, θα αποδειχτεί περίτρανα πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουδέποτε σκόπευε στην ουσιαστική συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς δεν επεδίωξε να κληθούν προς ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόσωπα που εκ της θέσης τους είναι αδήριτη ανάγκη να ενημερώσουν για το τραγικό δυστύχημα.

Ο λόγος για τους επικεφαλής του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της HELLENIC TRAIN, αλλά και για τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα προειδοποιούσαν για το έλλειμμα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως τού τι θα γίνει με την Επιτροπή Θεσμών, δεν αποκλείεται να υπάρξει μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις ευθύνες των Τεμπών.

Την προσεχή Πέμπτη ψηφίζεται το «ερανιστικό» νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και των οικογενειών των θυμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Η ημέρα αυτή λοιπόν θεωρείται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το πρώτο τετ α τετ των πολιτικών μονομάχων μετά την τραγωδία. Ισως αποτελέσει και την τελευταία στο κοινοβουλευτικό τερέν, πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου