Απόγνωση: Έρχεται «βόμβα» κόκκινων δανείων λόγω της αύξησης των επιτοκίων

Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι δανειολήπτες καθώς μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων, «φούσκωσε» και άλλο η μηνιαία δόση του στεγαστικού τους δανείου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην αποπληρωμή.

Πλέον, βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό μιας και καλούνται να εξυπηρετήσουν το δάνειά τους για να μην «κοκκινίσει» και χάσουν το σπίτι τους και από την άλλη να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τις καθημερινότητας.

Για δάνειο ύψους 100.000 ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής τα 15 έτη, πέρυσι ο δανειολήπτης πλήρωνε δόση 696 ευρώ. Τώρα η δόση εκτοξεύεται στα 850 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνση είναι 1.847 ευρώ.

Κάποιος που έχει πάρει δάνειο 130.000 ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής τα 25 έτη, το προηγούμενο καλοκαίρι πλήρωνε δόση 624 ευρώ, ενώ φέτος θα καταβάλλει 847 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνση είναι 2.670 ευρώ.

Οι περισσότεροι δανειολήπτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να είναι συνεπείς στις πληρωμές για να μη βάλουν σε κίνδυνο τις περιουσίες τους.

Μέχρι και πριν από έναν χρόνο ο Στάθης Μωραΐτης, όπως λέει στο MEGA, πλήρωνε τη δόση του δανείου του κανονικά.

Με την ακρίβεια ωστόσο να είναι αισθητή και στην οικογένειά του, η κατάσταση έγινε οριακή. Μέσα σε δυο μήνες, η δόση του δανείου αυξήθηκε κατά 200 ευρώ και έτσι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

«Βρίσκομαι σε απόγνωση. Πώς μπορώ να αποπληρώσω το δάνειο;», λέει ο ίδιος.

Στην ίδια δυσχερή κατάσταση και η κυρία Μαρία, που ζει με τη σύνταξή της. Από τη μία καλείται να πληρώσει τα φάρμακά της και από την άλλη το δάνειο και τους αυξημένους λογαριασμούς. «Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να πουλήσω το σπίτι μου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ