Η απάντηση του Μητσοτάκη στις εντυπωσιακές κινήσεις Τσίπρα – Ονόματα που θα συζητηθούν

Η παρατεταμένη ανεπίσημη προεκλογικής περίοδος που διανύαμε για αρκετούς μήνες πλησιάζει στη στιγμή που θα γίνει επίσημη από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών του 2023 οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως προσπαθεί να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του από τις πρόσφατες κινήσεις σε επίπεδο εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο τύπου του κόμματος αλλά και του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει και αυτός στο χρονικό σημείο που πιστεύει ότι θα είναι πιο σημαντικό τις δικές του κινήσεις κλειδιά για να εξασφαλίσει τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές καθώς γνωρίζει ότι η διαφορά είναι αναστρέψιμη.

Το ποια μπορεί να είναι αυτά τα πρόσωπα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά μία ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει μπορούμε να πάρουμε από την προσθήκη της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στη λίστα του Επικρατείας όπως πολύ έντονα ακούγεται.

Σε καμιά περίπτωση η διαφορά στην πρόθεση ψήφου δεν πλησιάζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες όπως δείχνουν εδώ και πολλούς μήνες δημοσκοπήσεις οι οποίες έγιναν για λογαριασμό δεξιόστροφων φιλοκυβερνητικών μίντια, παρουσιάζοντας μία κυβέρνηση αλώβητη από τις κρίσεις που είχε να αντιμετωπίσει, τα συνεχόμενα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αλλά και την ακρίβεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαφορά «παίζει» σε ποσοστιαίες μονάδες οι οποίες θα μπορούσαν να ανατραπούν και σίγουρα ακόμα και αν δεν ανατραπούν θα του έκοβαν την εκλογική νίκη με τη ζητούμενη αυτοδυναμία που θα τον απομάκρυνε από αυτό που δε θέλει σε καμία περίπτωση. Να ψάξει, δηλαδή, για συμμάχους και συγκυβερνώντες σε μικρότερα κόμματα.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ