Παρέμβαση των ΗΠΑ στον απόηχο της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να χαιρετίζουν τον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων στην οδό της διπλωματίας, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Όπως επανέλαβε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται στον απόηχο της συνάντησης Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Παραμένει προκλητική η Τουρκία

Ωστόσο, μία μόλις ημέρα μετά το «θερμό επεισόδιο» με τον Νίκο Δένδια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετέβη στα Κατεχόμενα, απ’ όπου και προέβη σε άκρως προκλητικές δηλώσεις για το Κυπριακό ενόψει της πενταμερούς.

Μετά τη συνάντησή του με τον «ομόλογό» του του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι με πρόταση της χώρας του πραγματοποιείται η άτυπη πενταμερής και ήρθε στα κατεχόμενα για να καθορίσουν το πλαίσιο της κοινής τους στάσης. Πριν από την Γενεύη, είπε, θα κάνουν όλοι μαζί στην Άγκυρα και από εκεί θα αναχωρήσουν μαζί για την Ελβετία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...