Οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν στο Ντονέτσκ τον πρώην Ρώσο αντιπρόεδρο

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Βιτάλι Χοτσένκο βομβαρδίζοντας το ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε προάστιο της ομώνυμης πρωτεύουσας.

Και οι δύο τραυματίστηκαν αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, σκοτώθηκαν όμως και τραυματίστηκαν άνθρωποι της συνοδείας του Ρογκόζιν και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.

Ο Ν.Ρογκόζιν είχε τα γενέθλιά του και οι Ουκρανοί γνώριζαν πως θα τα γιορτάσει.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιοχής που είναι γνωστή με την ονομασία Ντονμπάς κι αποτελεί επίκεντρο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο κ. Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ιδρυτής πολιτικού κόμματος, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος την ενσωμάτωσή της στην Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν δημοψηφίσματος.

Συνεργάτης του τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβεβαίωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το γεγονός ότι ο κ. Χοτσένκο τραυματίστηκε επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ξενοδοχείο βομβαρδίστηκε με όπλο υψηλής ακρίβειας, είπαν πηγές σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ρώσος κοινοβουλευτικός, που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο, θεωρεί πως η ουκρανική πλευρά ήταν ενήμερη για την παρουσία των δύο πολιτικών.

Ο κ. Ρογκόζιν ήταν γενικός διευθυντής της Roscosmos ως τον Ιούλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου