«Βόμβα» Μασκ για πιθανή χρεοκοπία του Twitter

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ ανέδειξε χθες, Πέμπτη, την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μία χαοτική ημέρα, που περιλάμβανε προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, αλλά και τις αποχωρήσειες υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στους εργαζόμενους του Twitter στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,26 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Δύο στελέχη της διοίκησης του Twitter, ο Γιοελ Ροθ και η Ρόμπιν Χουίλερ, οι οποίοι συντόνισαν μία συζήτηση με τον Μασκ την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζουν οι διαφημιστές, έχουν ήδη παραιτηθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Ο Ροθ και η Χουίλερ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Το Bloomberg, αλλά και η σελίδα ειδήσεων τεχνολογίας Platformer δημοσιοποίησαν πρώτα τις δύο αποχωρήσεις.

«Βαθιά ανησυχία» και παραιτήσεις

Νωρίτερα χθες, η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter Λία Κίσνερ ανέφερε σε μία ανάρτησή της, ότι επίσης, παραιτήθηκε σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες από έναν δικηγόρο εντός της ιδιωτικής ομάδας του, στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων του Twitter. Το Reuters έχει διαβάσει το μήνυμα αυτό.

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με “βαθιά ανησυχία”, μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους χθες το απόγευμα, ο Μασκ προειδοποίησε ότι η εταιρία είναι ενδεχόμενο να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων τεχνολογίας The Information.

H Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, για την προειδοποίηση της FTC ή για τις αποχωρήσεις των στελεχών της διοίκησης.

Η Χουίλερ ήταν το πρόσωπο των διαφημίσεων του Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της εταιρίας από τον Μασκ. Ο Ροθ, που ήταν υπεύθυνος ασφάλειας, δήλωσε ότι το Twitter μείωσε τη θέαση επιβλαβούς περιεχομένου στα αποτελέσματα έρευνας κατά 95%, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ.

Ο Μασκ, που κινήθηκε χωρίς δισταγμό για την εκκαθάριση της κατάστασης στην εταιρία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της στις 27 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει ότι η Twitter Inc έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατομμυρίων την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.