«Η Ελλάδα θα ερευνήσει για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη»

Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρονται εκτενώς στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν έρευνες ανοιχτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου για κοιτάσματα φυσικού αερίου από την αμερικανική Exxon Mobil.

Παράλληλα, αναφορές υπάρχουν και στην απόφαση να παγώσει η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Φιλοκυβερνητικά μέσα παρουσιάζουν την είδηση, χωρίς να την τοποθετούν -για την ώρα τουλάχιστον- στο πλαίσιο του σκηνικού έντασης που συστηματικά μεθοδεύει το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα με την Αθήνα.

Εκτιμάται, όπως συνηθίζεται, πως εφόσον υπάρξει «γραμμή» από την τουρκική κυβέρνηση, ανάλογα θα κινηθούν και τα ΜΜΕ στην γείτονα.

• «Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες στην Πελοπόννησο και νοτιοδυτικά της Κρήτης» αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

• «Η Ελλάδα θα ερευνήσει για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη» γράφει η Aksam.

• «Η Ελλάδα θα αναζητήσει φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη! Εγκατέλειψε την πώληση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Yeni Akit

• «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιό του για την Ανατολική Μεσόγειο: ‘‘Θα ψάξουμε για φυσικό αέριο’’» γράφει η ενημερωτική πύλη sondakika.com.

Την ίδια ώρα προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει στην Τουρκία για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τη Λιβύη.

Μιλώντας στο CNN Turk ο αρθρογράφος της Milliyet Οζάι Σεντιρζί, ζήτησε να στείλει η Άγκυρα γεωτρύπανα ανοιχτά της Λιβύης, εάν η υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, που τη θεωρεί αρνητική.

«Η Ελλάδα πιέζει έντονα για συμφωνία με την Λιβύη. Πρέπει να το δούμε αυτό άμεσα. Θα δούμε τους όρους της συμφωνίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άμεσα θα στείλουμε εκεί τα γεωτρύπανα μας. Αν πράγματι οι ΗΠΑ πιέσουν την κυβέρνηση της Λιβύης να συμφωνήσει με την Ελλάδα η απάντηση μας θα είναι ξεκάθαρη. Εμείς συμφωνήσαμε νωρίτερα μαζί σας και θα τους πούμε: ’’ερχόμαστε και ξεκινάμε τις έρευνες’’» δήλωσε προκλητικά ο Σεντίρζί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...