«Καλύτερα να μην γίνω ποτέ ξανά πρωθυπουργός παρά να…» – Η σκληρή απάντηση Τσίπρα σε επιχειρηματίες που σχεδιάζουν την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας με τον… ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε άλλο παρά συμπτωματικό και τυχαίο ήταν το «όχι» του Αλ. Τσίπρα στο ενδεχόμενο σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής μετά τις εθνικές εκλογές.

Όπως μεταδίδει το paron.gr τους τελευταίους μήνες, σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία διακινείται ένα σενάριο που προβλέπει κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποτραπούν οι δεύτερες εκλογές και να μην μπει η χώρα σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας. Ενδεχόμενο που βλέπουν με θετικό μάτι διάφορα οικονομικά κέντρα στην ελληνική επικράτεια, αλλά και οι Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής δεν θα είναι ένας από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων αλλά άλλο πρόσωπο, πολιτικός ή τεχνοκράτης. Στην Κουμουνδούρου τα έχουν υπόψη τους όλα αυτά και γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Τσίπρας έσπευσε να… κλείσει την πόρτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...