«Χαστούκι» Πούτιν στη Δύση: «Θέλετε αέριο; – Ανοίξτε τον NordStream2» (vid)

Ευθεία απάντηση στην προπαγάνδα της Δύσης, ότι για την ενεργειακή κρίση ευθύνεται η ρωσία έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Ουζμπεκιστάν όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Και όχι μόνο στη δυτική προπαγάνδα αλλά και στην Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος την διαδίδει και εντός της χώρας, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση που προκαλείται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις ενεργειακές της υποχρεώσεις, αρκεί να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της.

Με δεδομένο ότι ο Nord Stream 1, ακόμη κι όταν λειτουργεί περιορίζεται στο 20% της ροής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανήλθε στον δεύτερο αγωγό με το ίδιο όνομα:

«Εάν θέλετε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, απλώς αναστείλετε τις κυρώσεις και ο Nord Stream 2 θα φέρει επιπλέον 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της Βαλτικής θάλασσας στη Γερμανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, φέροντας τη Δύση προ των ευθυνών της προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο ποιος προκαλεί την κρίση στην ενεργεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...