Δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τα χαμηλά ποσοστά – Οι… αόρατες δημοσκοπήσεις

Σε πλήρη εγρήγορση κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, καθώς στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πεισθεί από τις σχετικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και θεωρούν ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό. Εκτιμούν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αντιληφθεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι και θα υποχρεωθεί να στήσει κάλπες για να… αποδράσει από τη σκληρή πραγματικότητα. Με το σκεπτικό αυτό, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος να είναι σε εγρήγορση και να περιορίσουν τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους.

Η οδηγία είναι μετά τον Δεκαπενταύγουστο να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους. Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους την κριτική του προς την κυβέρνηση και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το στενό επιτελείο του.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αίτημα για πολιτική αλλαγή να γίνει απαίτηση της κοινωνίας, με άλλα λόγια να δημιουργηθεί ένα αντικυβερνητικό ρεύμα ικανό να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Και ταυτόχρονα να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ούτως ώστε την επομένη των εκλογών να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να κινητοποιήσουν οργανώσεις, συνδικαλιστικές και άλλες, συλλόγους και κοινωνικούς φορείς. Και εν κατακλείδι να δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό κλίμα για την κυβέρνηση, ούτως ώστε ο Κυρ. Μητσοτάκης να αναγκασθεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και να ανοίξει –όπως πιστεύουν– ο δρόμος για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Τα ευρήματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν δικαιολογούν αυτήν την αισιοδοξία, ωστόσο από την Κουμουνδούρου επιμένουν ότι στην κοινωνία διαμορφώνεται ένα αντικυβερνητικό ρεύμα, που δεν το πιάνουν ακόμη οι δημοσκοπήσεις. Υπογραμμίζουν, δε, ότι το βράδυ των εκλογών οι προβλέψεις θα καταρρεύσουν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία! Την αισιοδοξία αυτή της Κουμουνδούρου πάντως δεν τη συμμερίζονται όλα τα στελέχη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις όσον αφορά τις προοπτικές του κόμματος για τις επόμενες εκλογές.

Παρατηρούν ότι, παρά τη σημαντική φθορά της κυβερνητικής παράταξης, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος σε χαμηλά ποσοστά, μακριά από το ποσοστό που είχε επιτύχει στις εκλογές του 2019. Εκτιμούν, δε, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να μεταθέσει τις εκλογές για το 2023 είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει περισσότερο χρόνο να οργανωθεί, να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και να ενημερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για τις θέσεις – προτάσεις σε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις