Δραματική έκκληση ΠΟΥ για την Ευρώπη: Επαναφέρετε τις μάσκες για να μην έρθουν σκληρά μέτρα το φθινόπωρο

Ο εφιάλτης του κορονοϊού είναι εδώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και ζήτησε έστω την επαναφορά της μάσκας αφού η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον σαρώνει στο νέο κύμα της Covid-19 στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.

Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων … την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;